רנטה מגרמניה – 5 דברים שאתם חייבים לדעת בנושא
תאריך: אוג 15, 2021
מלחמת העולם השנייה נתנה מכה הגונה ליהודים שגרו במדינות אירופה, ובמיוחד ליהודי גרמניה. הממשלה הנאצית יצאה במלחמת חרמה נגד הגזע הנחות בעיניהם, והלמה בהם ללא רחמים. עברו שנים עד שהממשלה הגרמנית ראתה לנכון לקחת אחריות על המעשים החמורים הללו ולבוא לקראת הניצולים ובני המשפחות שלהם. את הנעשה אין להשיב, ולהחיות מתים אין בכוחו של בן אנוש. אבל פיצויים כספיים ממשלת גרמניה כן נותנת על מנת לכפר, ולו במעט על המעשים השפלים שהיא כיוונה נגד בני עמנו.
בדקו את זכאותכם לקבלת פיצויים מגרמניה או פיצויים לדור שני של ניצולי שואה >>>
אילו דברים צריך לדעת לגבי רנטה מגרמניה?
- כיום אי אפשר עוד להגיש בקשות לקבלת רנטה. את הבקשות ניתן היה להגיש עד לשנת 1969. אם כי ביחס לבקשות שנדחו – קיימת אפשרות להגיש ערעור.
- בנוסף לרנטה מגרמניה עשויים הזכאים לקבל גם מענק רבעוני ממשלת ישראל. זאת החל משנת 2018.
- אדם אשר איבד את בן זוגו שהיה ניצול שואה יכול גם הוא להיות זכאי לקבל רנטה מגרמניה. כמובן שלכל מקרה לגופו יש לבדוק את התנאים כדי לממש את הזכויות.
- התנהלות מול ממסד וממשל הינה מורכבת. לשם כך צריך עורך דין מקצועי ומנוסה שייצג אתכם מול הגורמים הרלוונטיים. עורך דין שמכיר את הממשל הגרמני עשוי להוביל אתכם בבטחה בתהליך על מנת לקדם את האינטרס שלכם – לקבל רנטה מגרמניה.
- כיום קיים הסכם המאפשר לזכאים לכך לקבל את הזכויות שלהם בהתנהלות מול הביטוח הלאומי וללא יצירת קשר עם ממשלת גרמניה. גם בני משפחה לניצולי שואה יכולים להגיש באופן זה בקשות ולקבל את המגיע להם במידה והם זכאים. במהלך השנים מתרחשים שינויים והחוקים מתעדכנים. ניצולים ובני משפחותיהם נדרשים לבדוק כדי לקבל את מלוא הזכויות שלהם.