החזרי מס לעצמאיים
צורת ההתנהלות של העצמאיים אינה זהה לאורך כל שנה ובכל שנה. יש תנודות לכאן ולכאן, לעיתים ההכנסות הן גבוהות ולעיתים אין הכנסות כלל, או שההכנסות הן מינוריות. מה הקשר החזרי מס לעצמאיים? המשיכו לקרוא…
תחשיב מס שנתי לכל עצמאי
מס הכנסה קובע לכל עצמאי את שיעור המס שעליו לשלם לאורך השנה. על פי קביעה זו העצמאי משלם בכל חודש אחוז מסוים מהמחזור העסקי. במקרים רבים הדרישה הזו אינה תואמת את המציאות בעסק ולכן רואה החשבון שבוחן את הנתונים הפיננסיים מחליט אם להעלות את אחוז המקדמות, להוריד אותם, או לבטל לחלוטין את דרישת המקדמות אם על פי הפעילות העסקית לא תהיה כלל חבות במס.
הגשת דוח אישי למס הכנסה
עבור כל שנת כספים נדרש כל אחד מהעצמאיים להגיש דוח למשרדי פקיד השומה אשר כולל את כל המידע הכספי לגבי כל שנה ספציפית. עצמאי שאינו מגיש את הדוח במועד על פי התאריכים שמציג מס הכנסה, עלול לקבל קנסות.
הדוח כולל בטור אחד את כל ההכנסות הן מהעסק, שהן בדיוק תואמות את סך ההכנסות שדווחו למע"מ, כמו כן הכנסות נוספות אם יש לו מפעילות כלכלית אחרת. בטור השני מציינים את כל ההוצאות אשר קשורות לתפעול השוטף של העסק ובנוסף לכך ההוצאות הכלליות כמו שכר דירה, הוצאות רכב, תחזוקת משרד ועוד. בטור זה מציינים גם את ההפרשות ששילם העצמאי לטובת חיסכון לעתיד וביטוחים לעת צורך כמו קופת פנסיה, קופת גמל, ביטוח חיים וביטוח מנהלים.
לאחר שקלול של כל הכנסות וההוצאות, נוצרת חבות מס. אם העצמאי שילם כספים לאורך השנה, סכום זה מקוזז ואם קיימת יתרה הוא ישלם גם אותה. אך אם נוצר מס שלילי, העצמאי יקבל החזרי מס.