מי אחראי לבצע חיזוק אריחים בגובה – קבלן או ועד?
יש הרבה תקנות המסדירות את ענף הבנייה. תקנה כזו היא שהקבלן אחראי על חיזוק אריחים בגובה.
חשוב לציין כי תקנה זו אינה חלה על כל סוגי עבודות הבנייה. זה גם לא אומר שהקבלן צריך לעשות הכל לבד. ברוב המקרים תהיה ועדה שאחראית על חיזוק אריחים בגובה והיא תחליט מי צריך לעשות ומתי.
אחריות הקבלן לחיזוק אריחים בגובה חלה רק על פרויקטים בהם העלות עולה על 2,000,000$ או 10% מעלות הפרויקט הכוללת.
זו שאלה של אחריות ואחריות הקבלן. הקבלנים אחראים לבצע את עבודתם בחוזה בהתאם לחוזה ולכל דין החל. לצורך חיזוק אריחים בגובה, אחראי קבלן על העבודה. הסיבה לכך היא שקשה מאוד לוועדה לעקוב אחר התקדמות העבודה. הקבלנים נדרשים לכסות בעצמם את עלויות החומרים והעבודה שלהם. ועדות אינן אחראיות לעלות החומרים והעבודה.
הקבלנים אחראים גם לכל שאר ההוצאות שנגרמו במהלך הבנייה, כגון ביטוח וחומרי בניין. לוועדות אין אחריות זו.
מי אחראי ואיך זה בא לידי ביטוי?
שאלה זו עולה מכיוון שבמבנים רבים לא ניתן לחזק את הרעפים מסיבות מבניות. שאלה זו עולה גם מכיוון שלפעמים קבלנים לא תמיד מוכנים לבצע את העבודה הזו בעצמם ועלולים להעביר אותה לוועדה שתהיה אחראית על ביצוע העבודה הזו.
הקבלן אחראי על חיזוק אריחים בגובה. עם זאת, ניתן להאציל אחריות זו לצוות עובדים, אשר לאחר מכן תצטרך למלא אחר הוראות הקבלן.
במקרה זה, הקבלן יצטרך לוודא שההנחיות מתקיימות ולא רק להניח שהן יבוצעו ללא כל פיקוח. הקבלן אחראי על חיזוק אריחים בגובה.
הקבלן אחראי על חיזוק אריחים בגובה. באחריותם לוודא שהאריחים מחוזקים כראוי כדי למנוע נזקים כלשהם בעתיד. הם צריכים גם להיות מסוגלים להוכיח זאת על ידי מתן דו"ח כתוב על העבודה שנעשתה וציון אסמכתאות כיצד הם הצליחו לעשות זאת.