טיפים לבחירת הגיטרה החשמלית המושלמת
בשונה מהגיטרה הקלאסית או האקוסטית, הצלילים בגיטרה חשמלית אינם מופקים מתיבת התהודה אלא מאותות חשמליים, המכונים "פיק-אפים" (Pick-Ups), שקולטים את תנועת המיתרים בגיטרה. הגיטרה עצמה עשויה ממתכת – דבר שמשפיע על המשקל שלה, ויחד עם זאת דקה יותר מהגיטרות האחרות, כיוון שאין צורך בתיבת התהודה לצורך הפקת הצלילים.
איזו חברה עדיפה?
באופן כללי עולם הגיטרות החשמליות משופע בחברות מגוונות, כשהבולטות שביניהן הן פנדר (fender), איבנז (Ibanez) ריברנד (reverend) ועוד. חשוב לציין שעם כל החשיבות לבחירת גיטרה חשמלית מחברה מומלצת, חשובה לא פחות תחושת הנגן עם הגיטרה: מידת הנוחות, גודל הכלי בהתאם למידותיו ועוד.
התרשמו ממגוון דגמים במרכז הגיטרות של אבי גיל.
טכניקת נגינה
הנגינה בגיטרה חשמלית מאופיינת באפשרות להמשיך לשלוט בצליל שמתנגן: אפקטים, מניפולציות על תכונות האותות החשמליים ומגוון אפשרויות להשפעה על הצליל. לרבות מהגיטרות יש אפשרות לחיבור של תיבת אפקטים, ובחלקן אפשר אפילו לייצר את האפקטים מלכתחילה.
בנוסף, יש גיטרות בהן ישנו פיק-אפ יחיד ויש כאלו עם פיק-אפ כפול: דבר שמשפיע על סוג הצליל שיופק מהגיטרה. הסוג הראשון הוא הפשוט ביותר, ובנוי מסליל שנכרך סביב מגנט יחיד והופך את הצליל לאות אלקטרוני. הצילי שמופק בסוג כזה יהיה חד וברור. הסוג השני בנוי מסליל כפול שעוטף את המגנט. התוצאה היא צליל חזק, עמוק ורחב יותר, וללא רעשי רקע המלווים את סוג הפיק-אפ היחיד. סוג כזה יתאים יותר למוסיקת ג'אז, רוק ומטאל.
מחיר ותקציב
סוגיית המחיר בעלת חשיבות ברכישת גיטרה חשמלית, שכן מחירן של גיטרות חשמליות מתחיל מכמה מאות ויכול להגיע לעשרות אלפי שקלים.
באופן כללי, למתחילים בתחום מומלץ להשקיע תקציב נמוך יותר בקניה הראשונית. אם יש רצון להמשיך ולהתקדם, ניתן למצוא גיטרות איכותיות שמתחילות ב- 500 ₪ ומעלה.
יש לקחת בחשבון גם את רכישת המגבר, ולרוכש כדאי להתעמק בתחום ההגברה לפני הרכישה כדי לדעת איזה סכום הוא מעוניין להשקיע במגבר.
לסיכום
המבחר הוא עצום ומגוון ומעבר לאספקטים הללו, חשוב להרגיש בנוח עם הגיטרה, וכדאי להתנסות בכמה גיטרות מחנויות שונות לפני הרכישה.
בהצלחה!