תוכנית אימון בחדר כושר
ישנם מספר דגשים חשובים שכדאי שיכללו בתוכנית אימון בחדר כושר ובפוסט הבא שלפנינו אני אנסה להשיב על העיקריים שבהם כך שבסוף הפוסט תהיה לך את התוכנית האולטימטיבית או את הידע לדעת בדיוק מה לבקש מהמדריך בחדר הכושר שלך!
התייחסות לתדירות האימון ולמנוחה
הנקודה הראשונה שכדאי להתייחס אליה כאשר מדברים על תכניות אימון באשר הן היא עניים התדירות של האימונים ובהתאם לכך גם המנוחות הנדרשות לשם התאוששות ובניה אופטימלית של מרכיב הכושר עליו עובדים. מטבע הדברים בחדר הכושר מרכיב הכושר העיקרי עליו עובדים הוא כוח, היפרטרופיה וכדומה ולכן התוכנית שלך צריכה לכלול התייחסות לנ"ל.
הגדרה מדויקת אודות מינוני אימון שונים כגון מספר סטים, חזרות וכדומה
אם אין לך מושג כמה סטים עליך לבצע, כמה חזרות ובאיזה משקלים להשתמש בכל תרגיל, ניתן לומר שאין לך תוכנית מסודרת שהיא לא מספיק טובה. מנקודת ההשקפה שלי יוסי זאבי כמאמן מספר שנים לא קטן, תוכנית אימון בחדר כושר צריכה להתייחס במדויק לכל המשתנים הללו ולתת לך כמתאמן א מתאמנת, כלים ישימים ופרקטיים שיעזרו לך לברור ולזהות מתי יש לעשות מה.
בחירת תרגילים בהתאמה אישית
לא כל תרגיל שווה באיכותו ובעצימותו, בתכונותיו ומרכיביו לתרגיל אחר שנראה דומה ולכן, חשוב כי התוכנית לפיה פועלים ומתאמנים תהיה ברורה ככל הניתן לגבי אופי התרגילים המתאימים שלך ולרמת היכולת שלך. זאת ועוד, תוכנית טובה צריכה גם להתייחס למידת הזמן שיש לך להשקיע (עבור קוביות בבטן למשל) כך שאם זמנך קצר במיוחד, אולי שווה לך להשקיע בתרגילים מורכבים המכסים מספר שרירים גדול ולא לרדת לרזולוציות של שריר בודד.
המלצה לגבי חימום ומתיחות
האם כדאי לבצע חימום לפני אימון ומה אופיו, האם כדאי לעשות מתיחות בסוף אימון ומתי בדיוק, מיד אחרי או כשמגיעים הביתה. כמה זמן כדאי להחזיר כל מתיחה, כל אילו הן שאלות לגיטימיות שיש לתת עליהן את הדעת וכדאי לברר האם התוכנית שלך נותנת פתרון לכך.
אינדיקטור לשינוי תוכנית ומתי לגוון
אף אחד לא אוהב שמשעמם לו ולכן אין סיבה שזה יקרה גם כשאנחנו מתאמנים. אני חושב שכל תוכנית אימון בחדר כושר צריכה להעניק כלים בסיסים לזיהוי נקודת התקדמות מתאימה באימונים וגם מגוון תרגילים חלופיים למקרה שמתחיל לשעמם לנו לאחר כמה חודשים.