מרק כתום משגע במיוחד
אין כמו מרק טוב לחמם את הלב והבטן ביום חורפי קריר והאמת גם בעונות אחרות במהלך השנה. מרק כתום ידוע כאחד המרקים הטעימים, הפופולריים והעשירים ביותר בוויטמינים חיוניים לגוף האדם. הוא יכול לכלול גזרים, דלעת, בטטות ועוד מגוון ירקות ותבלינים שיהפכו את המרק לטעים במיוחד, כזה שלא ניתן יהיה לעמוד בפניו. באמצעות המתכון הפשוט הבא תוכלו גם אתם להפיק מרק כתום משגע שתוכלו להגיע בארוחת הצהריים לילדים, בארוחת השבת, בארוחות חג ובכל ארוחה למעשה כמנה ראשונה או עיקרית. ניתן להגיש את מרק ירקות כתום בקערה או בתוך לחמנייה שחומה ממש כמו במסעדה לשיפור החוויה והטעם. הפשילו שרוולים והחלו בעשייה.
מצרכים:
- 3 גזרים
- 3 בטטות (עדיף קטנות)
- כ-500 גרם של דלעת, קלופה, יש לחתוך לקוביות (בערך 500 גרם)
- בצל אחד גדול
- תפוח אדמה אחד
- שלוש שיני שום
- גבעול סלרי קצוץ (ללא עלים)
- תוספת כמה גבעולים של פטרוזיליה קצוצה – לא חובה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כף אבקת מרק עוף
- חצי כפית כמון
אופן הכנה:
בשלב הראשון נחתוך את הבצל ויתר הירקות לקוביות קטנטנות, נתחיל בלטגן את הבצל ונוסיף את הירקות והשום. כעת נוסיף מים חמים עד כיסוי הירקות (אפשר קצת מעבר) ונבשל עד שהירקות יתרככו ויהיו מוכנים. לאחר מכן נעשה שימוש בבלנדר מוט כדי למעוך ולערבב הכול. נוסיף את התבלינים: המלח, הפלפל שחור, אבקת המרק והכמון. נערבב היטב לתערובת חידה והמרק שלנו מוכן! להגשה מומלץ להשתמש בלחמנייה גדולה מקמח מלא. יש לחתוך את ראש הלחמנייה ולרוקן אותה מבפנים כדי ליצור את צורת הקערה. מומלץ למרוח מבפנים בשמן זין וחמאת שום מומסת ולהכניס מעט לתנור שיקבל מרקם קריספי ויציב. לבסוף נמזוג את המרק ונגיש.