מעשנות בשר – הסבר עליהן
עישון בשר הוא שיטת בישול מסורתית שעדיין נהוגה במדינות רבות. זה כרוך בתהליך של בישול איטי של בשר על אש נמוכה על ידי חשיפתו לעשן משריפת עצים או דלקים אחרים. עישון בשר הוא דרך מצוינת לבשל אוכל ויכול להוסיף הרבה טעם לארוחות שלך. זה גם בריא לך כי זה מאלץ אותך לבשל בטמפרטורות נמוכות מה שאומר שהשומן יטפטף ולא ייכנס לאוכל שלך. לאחר קריאת המאמר תבינו טוב יותר בכל הנוגע אל מעשנות בשר.
מעשנות בשר – היכן זה נפוץ?
עישון בשר הוא שיטת בישול פופולרית שמקורה בדרום מזרח אסיה. זה כולל בישול הבשר עם עץ או פחם בטמפרטורות גבוהות במשך מספר שעות. תהליך עישון הבשר אינו דורש תוספת נוזלים והוא משמש בדרך כלל לנתחי בשר קשים יותר כמו בשר בקר, חזיר, בשר צבי ועופות.
עישון קיים כבר מאות שנים וככל הנראה פותח לראשונה על ידי אינדיאנים בצפון אמריקה שהשתמשו בו כדי לשמר מזון על ידי ייבושו בשמש או על אש גלויה. עישון בשרים נמצא גם כדרך למנוע הרעלת מזון מבשר נא המזוהם בחיידקים כגון סלמונלה. תהליך עישון הבשר יכול ליצור מגוון טעמים בהתאם לסוג שבבי העץ בו משתמשים ולמשך זמן העישון של הבשר. הסוגים הנפוצים ביותר של בשרים מעושנים כוללים ג'רקי בקר, חזיר, בייקון, נקניק, צלעות חזיר, כנפי עוף, צלעות, כרעי הודו ועוד. ניתן למצוא סוגים שונים של מעשנות בשר איכותיות באתר טולמן.
שיטה פופולרית בהווה ובעבר
עישון בשר היא שיטת בישול פופולרית מאוד והייתה בשימוש בעבר. עם זאת, זה לא פופולרי כפי שהיה פעם בגלל החששות הבריאותיים. יש אנשים שעדיין מעשנים בשר ומוכנים לסכן את בריאותם בגלל הטעם ששיטת הבישול הזו מספקת. הם טוענים שעישון בשר בריא יותר מבישול עם גז או חשמל. עישון בשר יכול להתבצע במספר דרכים, אך לרוב נעשה על ידי שימוש במעשנת או גריל בחום עקיף. סוג זה של עישון מאפשר בישול איטי והרטבת המזון מבלי לשרוף אותו מהר מדי. אין ספק כי מעשנות בשר פה כדי להישאר!