איך בונים שפה זוגית משותפת?
כל זוגיות בריאה וחזקה זקוקה לתקשורת טובה על מנת להמשיך להתקיים. ללא שפה זוגית משותפת, לא ניתן לחזק את הקשר בין בני הזוג וליהנות מתחושת אמון וביטחון בתוך הקשר הזוגי. כל זוגיות זקוקה לשפה זוגית אקסקלוסיבית, מאחר והשפה הזוגית חייבת להתאים לאופי ולסגנון של בני הזוג. ללא תקשורת מקרבת, מכילה ומדויקת, בני הזוג עלולים להיפגע זה מזו, להיעלב וכמובן לסבול מאין סוף של אי הבנות וקונפליקטים מיותרים.
מהי החשיבות של שפה זוגית משותפת?
ללא שפה זוגית משותפת, בני הזוג עלולים ליפול לאחת מצורות התקשורת הזוגיות הנפוצות ביותר. אחת הבעיות הגדולות ביותר בתקשורת בין בני הזוג נעוצה בתקשורת המתמקדת בצד השני. כולנו מכירים משפטים בסגנון של- "אתה לא בסדר, את לא מספיק עוזרת, אתה אף פעם לא מרוצה" וכדומה. האשמות הדדיות עלולות להוסיף המון מתח ולחץ מיותר לקשר הזוגי וכמובן שהן אינן תורמות כלל לפתרון הבעיה. הדבר נכון גם לגבי תקשורת המתמקדת ב"אני". למשל, משפטים כגון- "אני עושה הכול בבית, רק אני מטפל בילדים, רק אני עושה סידורים" וכדומה. משפטים מסוג זה מעבירים מסר ברור- אני בסדר ואתה לא. תקשורת מסוג זה תגרום לצד השני להרגיש מותקף, דבר שכמובן יוביל להתגוננות והתקפה נגדית. אך באמצעות שפה זוגית משותפת, ניתן להימנע מכל הריבים המיותרים וליצור אווירה הרמונית ונעימה יותר.
שפה זוגית משותפת – כיצד לעשות זאת נכון?
על מנת להבטיח לעצמכם תקשורת מקרבת ויעילה יותר, חשוב שתלמדו כיצד לבטא את הצורך האישי שלכם, מבלי להיכנס להאשמות. למשל, ניתן לומר לבן הזוג- "קשה לי ואני מבקשת ממך עזרה", במקום להאשים אותו שהוא אף פעם לא עוזר. החוכמה היא לבטא את הצורך והרגשות שלכם, מבלי לתקוף את בן או בת הזוג, אלא להזמין את הצד השני להתבונן בצרכים שלכם. כמו כן, ניתן להעצים ולהפנות אור חיובי לפעולות של הצד השני, באמצעות משפטים כגון- "כל כך מרגש אותי לראות איך אתה משחק בסבלנות עם הילדה", על מנת להעניק לצד השני תחושה נעימה יותר ולגרום לו לרצות לחזור על הפעולה, במקום לבוא בטענות על כך שבן הזוג אינו מקדיש מספיק זמן לילדים. כמו כן, כדאי ללמוד לדבר ב- "אנחנו", על מנת להדגיש כי מדובר על ההצלחות או הבעיות שלכם כזוג. למשל- "יש לנו בעיות כלכליות, בוא נחשוב כיצד להתנהל נכון יותר מבחינה כלכלית".
מחפשים יועץ אישי לזוגות? הקליקו על הלינק