קצבת נכות כללית – כך תטפלו בזה נכון
אנשים רבים נדרשים להגיש תביעה לקצבת נכות כללית במוסד לביטוח לאומי, הן מסיבות של חולי, נכות או מוגבלות מולדת והן מנסיבות חיים שהביאו להדרדרות במצבם הרפואי, הנפשי והגופני.
הזכאות לקצבת נכות עוברת דרך הכרת המוסד בנכות באמצעות קביעת אחוזי נכות ואחוזי אובדן כושר עבודה. זכאות זו, במידה ותינתן, תינתן לאחר קיומה של ועדה רפואית.
כדאי לדעת שבדוח מבקר המדינה לשנת 2010 תחת הפרק השלישי (מוסדות וארגונים) מותח המבקר ביקורת חריפה על התנהלות המוסד לביטוח לאומי בהיבטים של התמשכות הועדות הרפואיות, הטרחת התובעים, קיום ועדות ללא פרוטוקולים, ביטול דיונים, זימון שרירותי של תובעים, חוסר כבוד לצנעת הפרט ועוד.
משום האמור, מומלץ להגיש את התביעה בעזרת חברת מימוש זכויות רפואיות ולגשת לועדה רק בעזרתו של עורך דין מומחה לנושא שיודע איך להתמודד מול הביטוח הלאומי ולספק עבורכם את התוצאה המיטבית.
ככל שתבחרו להגיש לבד תביעה לקצבת נכות כללית – אלה השלבים שתצטרכו לעבור
1. הכנה עריכה ומשלוח של תביעה לקצבת נכות שניתן לשלוח באזור האישי, בדואר או קבלת קהל.
2. זימון לועדה רפואית – בועדה הרפואית תעברו בדיקה גופנית, עיון במסמכים שהמצאתם וראיון פרונטלי מול צוות הרופאים בועדה. הועדה תבדוק את אובדן כושר העבודה שלכם ואת מצב המוגבלות שלכם לצורך קביעת אחוזי הנכות ואובדן כושר עבודה.
3. הזכאות לאחוזי נכות אינה נותנת אוטומטית את הזכאות לקצבת נכות ונדרש אובדן כושר עבודה של מעל 50% על מנת שהזכאות תהפוך לקצבת נכות כללית . אובדן כושר עבודה הנמוך מ-50% אמנם לא יזכה אתכם בקצבה אך תישקל האפשרות לספק לכם שיקום מקצועי.
4. את החלטת הועדה תקבלו בדואר ותהיה לכם אפשרות לערער עליה או להגיש תביעה חוזרת.