מהי חומת אש והאם היא יכולה להגן על המחשב ב-2021?
חומת אש איננה מושג חדש וגם אנשים ללא יותר מדי רקע טכני יודעים לשייך אותו מיד לתחום המחשבים ואבטחת המידע. השאלה היא מהי באמת אותה חומת אש והאם היא עדיין רלוונטית ועדיין יכולה להגן על המחשב, גם ב-2021.
האם חומת אש יכולה להחליף את האנטי וירוס?
אפשר להתייחס אל חומת אש בתור שכבת הגנה למחשב, שיכולה להתאים גם לרשתות מחשבים פנימיות או גלובליות, למשל באינטרנט. במינוח הטכני, מדובר בסוג של נתב, שנמצא בצומת בין רשתות תקשורת ומחשבים. לאותה שכבת הגנה או נתב חכם יש חשיבות רבה בהפחתת כמות האיומים שמאיימים על המחשב שלנו או על רשת המחשבים שבתוכה אנו פועלים.
זו לא חלופה לאנטי וירוס אלא שכבה נוספת. ביכולתה לחסום תקיפות אפשריות מסוגים רבים. כלומר, עוד לפני שהאנטי וירוס יצטרך להיכנס לפעולה, החומה תחסום את התקיפה ותמנע השתלטות של נוזקה או תקלות אחרות.
מדוע חומת אש עדיין רלוונטית מאוד?
עם כל ההתפתחות של האיומים החדשים, כגון וירוס כופר, נוזקות, רוגלות וכיוצא באלה, חומת אש רלוונטית יותר מתמיד. היא עדיין משמשת כמו מעין מאבטח, שלא נותן לגורמים חשודים כאלה או אחרים, להיכנס פנימה. וזה לא הכל. ניתן לבצע שינויים בהגדרות של חומת האש, על פי הצורך.
ודווקא בגלל העובדה שמדובר באמצעי אבטחה בסיסי ויעיל, הוא צפוי להמשיך ולהגן על המחשב לא רק השנה אלא גם בשנים הבאות והלאה. בצורה כזאת ניתן להגדיר לדוגמא שאתרים מסוימים יהיו מחוץ לתחום. אפשר להחליט שתעבורה נכנסת ממקורות מסוימים תוגבל ואילו ממקורות אחרים לא תוגבל.
ניתן לבצע הגדרות אבטחה המתאימות לרשת פנימית מקומית, לרשת משותפת, הגבלות גישה לתוכנות מסוימות ועוד. קראו בהרחבה באתר אקסיטו מחשוב ענן!