סגולותיהם של הפירות היבשים

סגולותיהם של הפירות היבשים

הפירות הם חלק חשוב מהתפריט המאוזן שלנו. מרבית האנשים ייטלו תפוח, בננה או פרי קיצי בשל. אך גם לפירות היבשים יש חשיבות ומקום של כבוד בתפריט שלנו. כמו כן יש להם סגוליות ותועלת מיוחדת לגופנו, קראו על כך בהרחבה באתר כליל הטבע חנות טבע נפלאה.

מהם הפירות היבשים?

ראשית נגדיר מהם הפירות היבשים. מדובר על פירות שעברו תהליך ייבוש. פעמים תהליך הייבוש הינו טבעי באמצעות חשיפה לשמש. אך מרבית הפירות עוברים ייבוש בתהליך ממוכן על ידי תנורים המחוממים בחום נמוך למשך זמן ארוך. למעשה ניתן לחמם כל פרי שהוא, אך ככל שלפרי נפח קטן יותר, כך תהיה התוצאה טובה ומוצלחת יותר. זו הסיבה בגינה הפירות הפופולאריים לייבוש הם תמרים, ענבים ותאנים. אך כיום מייבשים גם פירות גדולים יוותר כמו תפוחים, אננס ואפרסמון.

מה היתרון של הייבוש?

פרי מיובש הינו פרי שיש לו חיי מדף ארוכים. פרי חי מתקלקל, מרקיב או נעשה ללא טרי תוך מספר ימים, אך פירות יבשים יכולים לעבור תקופה ארוכה בלי להתקלקל. כך שייבוש הפירות מאפשר לנו להפיק מהם תועלת לאורך זמן רב. אם כי הייבוש פוגע גם בערכים התזונתיים של הפירות – הייבוש מוציא מהפירות את המים שמהווים מרכיב חשוב בפרי. כמו כן ויטמין C שהיה נוכח בפרי נעלם בתהליך הייבוש.  לפירות היבשים יש ערך קלורי גבוה וריכוז סוכר גבוה בגין ההפחתה במשקל הפרי.

מה התועלת של הפירות?

לפירות יש ערכים תזונתיים ותועלת בריאותית רבה כמעט כמו אבקות החלבון השונות. אך לפני הכול יש לציין כי כל אדם מחפש לעיתים משהו מתוק. אם אנשים רבים נופלים עם שוקולד, הרי פרי יבש זו אלטרנטיבה טובה יותר. כמו כן מביאים עמם הפירות היבשים תועלת לגוף. לדוגמה, ידוע השזיף המיובש כפרי שמביא תועלת למערכת העיכול, ואילו תמר מיובש הוא ממתק של ממש אשר יש לו השפעה מעולה על הגוף. ולכן כאשר הסוכר נופל או שמתעייפים, תמרים יוכלו להרים אותנו חזרה ולתת לנו את האנרגיה הנדרשת לנו להמשך היום. אז במקום לחפש עוגות או ממתקים, במקום להכניס סוכר  – טעמו פרות יבשים.

כתוב/כתבי תגובה